Fritované žampiony
35 min.
Ingredience
- 20gramůSýr Parmezán
- 40gramůMajonéza
- 60mililitrůJogurt bílý
- 1lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,13litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2kusyRajčata
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 0,5kusSalát hlávkový
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.
- 2Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.
- 4Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.
- 5Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.