Fritované žampiony

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
37 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutek, pivo, mouku a nastrouhaný sýr zpracujeme na hladké těsto, necháme chvíli bobtnat.
  • 2
    Smícháme majonézu, prolisovaný česnek, jogurt a větší část nasekaných bylinek. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 3
    Z bílku ušleháme pevný sníh, vmícháme do těsta. Očištěné žampiony v těstíčku namočíme, po okapání osmažíme na oleji do zlatova.
  • 4
    Omyté listy salátu a plátky omytých rajčat upravíme na talíře, poklademe žampiony, přelijeme trochou omáčky. Pokrm posypeme zbylými bylinkami.
  • 5
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.