Fusilli s bohatým pestem
55 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 100gramůBazalka
- 450gramůTěstoviny Fusilli
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyBrambory
- 5gramůSůl
- 15gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 80gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40gramůOříšky piniové
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
40 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme brambory na centimetr silné plátky. Přivedeme k varu větší množství slané vody, plátky brambor a celé fazolky. Poté vsypeme těstoviny. Uvaříme těstoviny, všechno scedíme. Fazolky nakrájíme na malé kousky a vše dáme do velké mísy.
- 25 lžic pesta, jež jsme si udělali z bazalky, sýra, parmazánu, piniových semínek, olivový olej a česnek smícháme v mixéru, rozředíme 1 lžící vody z varu a přidáme k těstovinám. Důkladně promícháme, aby se dobře propojily chuti omáčky pesto a zeleniny.
- 3Fusilli podáváme horké a podle chuti na závěr bohatě zasypeme množstvím nastrouhaného parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.