Fusilli s čedarem
55 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusBobkový list
- 1kusHřebíček
- 5gramůSkořice celá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůSýr Čedar
- 50gramůSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 80gramůStrouhanka
- 30gramůSlanina vepřová
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1147 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
65 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Svaříme mléko a smetanu s bobkovým listem, hřebíčkem a skořicí, přivedeme k varu a odstavíme. Necháme 10 minut odpočinout a přecedíme. Nadrobno nakrájenou slaninu smažíme dokřupava. Rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme mouku, asi 1 minutu mícháme a odstavíme. Průběžně promícháváme, postupně přilijeme směs mléka a smetany a zahříváme, až omáčka zhoustne. Jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu a povaříme ji ještě 2 minuty, odstavíme a přidáme polovinu čedaru, polovinu parmezánu, sůl a pepř.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Přilijeme omáčku a zamícháme, urovnáme do hluboké zapékací mísy a posypeme směsí strouhanky, slaniny, zbylého parmezánu a čedaru. Zapékáme 15-20 minut dozlatova při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.