Fusilli s chobotničkami
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůChobotnice
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 75gramůOlej olivový
- 200gramůRajčata
- 60gramůPažitka
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.
- 2Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.
- 3Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- 4Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
- 5Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.
- 6Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.
- 7Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.