Fusilli s chobotničkami

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
19 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme chobotničky, sloupneme vnější blánu, vykucháme, odstraníme oči a zobáček, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli jemně nasekáme a stroužky česneku lehce podrtíme.
  • 2
    Spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Pažitku pokrájíme najemno.
  • 3
    Na oleji osmažíme nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidáme chobotničky a zprudka smažíme. Osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  • 4
    Osmažíme cibuli, přidáme rajčata a dusíme je při vyšší teplotě asi 5 minut. Osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem.
  • 5
    Chobotničky vložíme zpět do pánve a dusíme, vmícháme pažitku.
  • 6
    Dáme vařit těstoviny. Hotové těstoviny scedíme, promícháme s omáčkou a chobotničkami.
  • 7
    Hotový pokrm posypeme pažitkou a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.