Fusilli s cuketami a tuňákem
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme z cuket stopku, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Opereme bazalku a petrželku a odděleně je nasekáme.
- 2Zbavíme tuňáka přebytečného oleje, vidličkou maso rozdělíme na kousky a odložíme stranou. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a pak je pokrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme na kolečka pokrájené cukety. Po 2-3 minutách smažení přidáme houby a za občasného míchání vše ještě několik minut smažíme.
- 3Přidáme rajčata, špetku soli, špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání všechno ještě asi 15 minut dusíme. Přidáme kousky tuňáka, nasekanou bazalku a petrželku. Uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s tuňákem a cuketami a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.