Fusilli s cuketami a tuňákem

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme z cuket stopku, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Opereme bazalku a petrželku a odděleně je nasekáme.
  • 2
    Zbavíme tuňáka přebytečného oleje, vidličkou maso rozdělíme na kousky a odložíme stranou. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a pak je pokrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme na kolečka pokrájené cukety. Po 2-3 minutách smažení přidáme houby a za občasného míchání vše ještě několik minut smažíme.
  • 3
    Přidáme rajčata, špetku soli, špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání všechno ještě asi 15 minut dusíme. Přidáme kousky tuňáka, nasekanou bazalku a petrželku. Uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s tuňákem a cuketami a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.