Fusilli s houbami
35 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 225gramůHouby čerstvé
- 1lžíceOregano sušené
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 200mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 140gramůHouby nakládané
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Lžíci oleje, ve kterém jsou naloženy houby, vložíme do středně hluboké pánve. Větší kousky hub rozkrájíme na malé kousky.
- 2K oleji přidáme máslo a necháme rozpustit. Vložíme sterilované i čerstvé houby, oregano, utřený česnek, sůl a pepř. Často mícháme, smažíme na mírné teplotě 10 minut, až jsou čerstvé houby měkké. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Jakmile jsou houby měkké, zvýšíme teplotu a mícháme, dokud je všechna přebytečná tekutina vyvařena. Přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.