Fusilli s kapary a tuňákem
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 60gramůCibule
- 425gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKapary
- 3gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
804 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin na másle krátce smažíme drcený česnek a nakrájenou cibuli, přidáme dobře okapaného a rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu, smetanu, polovinu nasekané petrželové nati a kapary. Omáčku ochutíme černým a cayenským pepřem a zvolna vaříme asi 5 minut.
- 3Na těstoviny nalijeme omáčku s tuňákem a důkladně promícháme. Zdobíme zbývající petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.