Fusilli s lilkem a rajčaty
35 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
- 125mililitrůOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůTěstoviny Fusilli
- 2lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceSýr Parmezán
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na malé kostičky nakrájíme lilky.
- 2Polovinu olivového oleje nalijeme do pánve, nasypeme do ní česnek a nakrájený lilek a necháme změknout.
- 3Oloupeme rajčata, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 4Přilijeme zbytek oleje do pánve a přisypeme nakrájená rajčata.
- 55 minut smažíme, přidáme bazalku, osolíme a opepříme.
- 6V osolené vroucí vodě vaříme 12 minut fusilli, pak slijeme. Promícháme je se smaženým lilkem a rajčaty, posypeme nastrouhaným parmazánem a pepřem a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.