Fusilli s masovými kuličkami

65 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
29 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
  • 2
    Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
  • 3
    Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
  • 4
    Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
  • 5
    Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.