Fusilli s masovými kuličkami
65 min.
Ingredience
- Masové kuličky
- 500gramůTelecí maso mleté
- 150gramůStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůPetržel - nať
- 90mililitrůVoda pitná
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Rajská omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůCibule
- 20gramůBazalka
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
29 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
- 2Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
- 3Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
- 4Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
- 5Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.