Fusilli s pečenými paprikami
40 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 350gramůTěstoviny Fusilli
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4kusyRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 1hrstBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Celé papriky pečeme v troubě za častého otáčení 10 minut. Upečené papriky dáme do umělohmotného sáčku a necháme vychladnout.
- 2Poté všechny papriky vyndáme a opláchneme. Oloupeme slupku, rozřízneme je a odstraníme jádro se semínky. Nakonec papriky osušíme.
- 3Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
- 4Než se těstoviny uvaří, nakrájíme papriky na proužky a dáme do mísy. Přimícháme k nim drobně pokrájený česnek a rajčata. Nakonec vložíme podélně rozpůlené černé olivy bez pecky a lístky bazalky. Přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Popřípadě dosolíme a dopepříme. Můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.