Fusilli s třemi druhy sýru
85 min.
Ingredience
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 90gramůMáslo čerstvé
- 45gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusBobkový list
- 900mililitrůMléko polotučné
- 400gramůSýr Fontina
- 150gramůMozzarella
- 125gramůSýr Parmezán
- 3gramyMuškátový oříšek
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceTuk
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1230 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
75 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mozzarellu, parmezán a sýr fontina nastrouháme.
- 2Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu. Procedíme je a dáme stranou.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko. Přidáme bobkový list a průběžně vaříme dohusta.
- 4Odstavíme z ohně a odstraníme bobkový list, pak vmícháme fontinu, mozzarellu, 90 g parmezánu a těstoviny. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- 5Vymažeme velkou mělkou zapékací misku tukem a rozestřeme do ní těstovinovou směs. Posypeme strouhankou a zbývajícím parmezánem, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.