Fusilli s třemi druhy sýru

85 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1230 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
75 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mozzarellu, parmezán a sýr fontina nastrouháme.
  • 2
    Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu. Procedíme je a dáme stranou.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko. Přidáme bobkový list a průběžně vaříme dohusta.
  • 4
    Odstavíme z ohně a odstraníme bobkový list, pak vmícháme fontinu, mozzarellu, 90 g parmezánu a těstoviny. Dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  • 5
    Vymažeme velkou mělkou zapékací misku tukem a rozestřeme do ní těstovinovou směs. Posypeme strouhankou a zbývajícím parmezánem, předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.