Fusilli s tuňákem a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 230gramůTěstoviny Fusilli
- 3litryVoda pitná
- 100mililitrůOlej olivový
- 500gramůTuňák obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůRajčata Cherry
- 60gramůOlivy černé
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
40 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve dáme uvařit do osolené vody na 6 minut fazolky. Poté je vyndáme a propláchneme ve studené vodě. Mezitím do hrnce s vařící osolenou vodou dáme uvařit těstoviny.
- 2Grilovací pánev vytřeme olejem. Tuňáka upravíme na filety, osolíme, opepříme a 2 minuty z každé strany opečeme. Scedíme těstoviny a dáme do mísy. Přidáme nakrájené fazolky, ančovičky, rozpůlená rajčata a olivy, nadrobno nakrájenou petrželku, citronovou šťávu, zbylý olej, sůl a pepř dle chuti. Pořádně promícháme. Tuňáka nakrájíme na silnější plátky a přimícháme do salátu. Podáváme na listech čekanky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.