Fusilli s tvarohovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůOříšky piniové
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůEstragon
- 20gramůSůl
- 250gramůTěstoviny Fusilli
- 2500mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, ořechy nadrtíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, oříšky a osmahneme. Přidáme tvaroh, smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a povaříme do zhoustnutí. Mimo oheň přimícháme estragon. Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme tvarohovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.