Fusilli se slaninou
35 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 150gramůAnglická slanina
- 125gramůOlivy černé
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCitronová kůra
- 80mililitrůOlej olivový
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova.
- 3V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.