Galantina zaječí
170 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 500gramůSlanina vepřová
- 350gramůVepřové maso mleté
- 300mililitrůVíno bílé
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPažitka
- 1kilogramZaječí maso
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1177 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
81 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
806 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso vykostíme, rozložíme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Na maso poklademe plátky slaniny a mleté maso. Pevně zamotáme a stáhneme nití.
- 2Plátky slaniny poklademe na dno pekáče, na to položíme připravenou roládu a podlijeme vínem a vývarem. Na roládu naklademe zbylé plátky slaniny. Necháme podusit 2 hodiny. Necháme zchladnout a odstraníme nit.
- 3Vývar přecedíme, popřípadě odstraníme tuk a nalijeme zpět k roládě. Vložíme na chladné místo, kde necháme tuhnout přes noc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.