Garganelli s cuketou
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOříšky piniové
- 500gramůTěstoviny Garganelli
- 500gramůCuketa
- 4stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový jedlý
- 80gramůBazalka
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 40gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.
- 3Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.
- 4Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.