Garganelli s cuketou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.
  • 3
    Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.
  • 4
    Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.