Garnáti s aioli

40 min.
Evropa
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1927 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
208 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
444 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme. Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný. Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř. Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova. Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku. Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.