Garnáti v pekáči

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Granáty omyjeme, ostrým nožem je podélně rozřízneme na poloviny a odstraníme z nich černé střívko. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je do cedníku okapat a potom je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a jemně nasekáme.
  • 2
    Vytřeme olejem dno pekáče, vložíme garnáty, přidáme česnek a pokrájená rajčata, přilijeme víno. Zalijeme vše zbývajícím olejem, posypeme částí nasekané petrželky a bazalky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme pekáč na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vytáhneme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm zbývající nasekanou petrželkou a bazalkou a horký podáváme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.