Garnáti v rohlíčku
50 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 120gramůCibule
- 15gramůPažitka
- 12kusůGarnát obecný
- 150gramůLosos uzený
- 1kusBobkový list
- 1kusCeler řapíkatý
- 40gramůTvaroh jemný
- 20mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůListové těsto
- 40gramůSýr smetanový tavený 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru
- 2vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout.
- 3Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku.
- 4Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.