Garnáti v rohlíčku

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru
  • 2
    vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku.
  • 4
    Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.