Garnátová polévka s rýžovými kopečky
55 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 40gramůCibule
- 1kusKapie
- 2lžíceChléb konzumní
- 2lžíceKečup jemný
- 300gramůGarnát obecný
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůAnglická slanina
- 1,25litryVývar rybí
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůPetržel - nať
- 10gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 5gramůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.