Gentská telecí polévka
80 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí maso přední
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule
- 3kusyPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 200gramůBrambory
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vařit maso na polévku. Zeleninu očistíme od nečistot a přidáme k masu. Dolijeme dva litry vody a osolíme. Necháme vařit cca hodinu. Maso pak obereme od kostí.
- 2Zeleninu vyndáme z vývaru a nakrájíme na drobno. Pórek na kroužky, cibuli na plátky a celer co nejvíce na drobno. To samé uděláme s bramborami a cibulí. Polévku poté dochutíme pepřem a solí, vaříme ještě cca dvacet minut.
- 3Do misky oddělíme žloutek a smícháme ho s moukou. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání polévky pomalu přidáváme do hrnce. Na úplný závěr nasekáme petrželku a přidáme ji do polévky. Popřípadě ji dochutí solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.