Glazovaná mrkev s pikantní omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kilogramMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150gramůZakysaná smetana
- 40gramůKapary sterilované
- 1kusŠalotka
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Mrkev s natí očistíme, omyjeme, nať zkrátíme asi na 1cm a v mírně osolené vodě vaříme cca 8minut. Poté scedíme a necháme okapat.
- 2Na suché pánvi roztavíme cukr a rozředíme ho asi 80ml vody a citronovou šťávou. Ve vzniklé tekutině mrkev prohřejeme.
- 3Mezitím připravíme omáčku, uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Kapary najemno nasekáme, nakládané okurky a oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky. Vše promícháme s hořčicí, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Mrkev přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.