Glazovaná pečeně
105 min.

Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí svíčková
- 10gramůSůl
- 9gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 400gramůBrambory
- 40mililitrůPesto
- 20mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej olivový
- 300mililitrůOmáčka k masu gratin bylinková
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Do masa vetřeme sůl, pepř a olej, provázkem svážeme maso ve 3cm rozestupech do pevné rolky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut, průběžně potíráme oblíbenou marinádou.
- 2Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse si připravíme nálev z prolisovaného česneku, rajčatového pesta, vody a olivového oleje. Čtvrtky brambor důkladně promícháme s nálevem a rozložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení obrátíme.
- 3Hotové maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát mimo troubu, potom teprve porcujeme. Servírujeme s opečenými bramborami a vhodným zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.