Glazovaná pečeně

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do masa vetřeme sůl, pepř a olej, provázkem svážeme maso ve 3cm rozestupech do pevné rolky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut, průběžně potíráme oblíbenou marinádou.
  • 2
    Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velké míse si připravíme nálev z prolisovaného česneku, rajčatového pesta, vody a olivového oleje. Čtvrtky brambor důkladně promícháme s nálevem a rozložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut, v průběhu pečení obrátíme.
  • 3
    Hotové maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát mimo troubu, potom teprve porcujeme. Servírujeme s opečenými bramborami a vhodným zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.