Gnocchetti se zeleninovou směsí
42 min.
Ingredience
- 15gramůBazalka
- 10gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika žlutá
- 30gramůOlivy černé
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůOříšky piniové
- 20gramůKapary
- 120mililitrůMléko polotučné
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z vejce, mouky, soli, pepře a mléka vypracujeme těsto. Ochutíme muškátovým oříškem.
- 2Těsto nalijeme do strojku na výrobu špeclí a necháme gnocchetti spadnout do vroucí osolené vody. Špecle vaříme 3-4 minuty, scedíme, necháme vychladnout a promastíme olivovým olejem.
- 3Na kostičky pokrájíme papriku a cuketu a uvaříme 2 minuty ve slané vodě.
- 4Na několik vteřin vaříme rajčata. Oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky.
- 5Olej rozpálíme, opražíme piniová semena, přidáme papriky, cukety a rajčata. Přidáme nadrobno nasekané černé olivy, kapary a natrhanou bazalku.
- 6Gnocchetti dáme na pánev se zeleninovou směsí a zprudka prohřejeme, posypeme troškou feferonky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.