Gnocchi s kuřecím masem
35 min.

Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 300gramůKuřecí prsa
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůHroznové víno
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůJíška instantní
- 15gramůKerblík
- 20gramůSůl
- 2500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 250gramůGnocchi bramborové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
940 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 12 až 15 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, kerblík posekáme nadrobno, kuličky hroznového vína rozpůlíme a vybereme zrníčka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osmažíme dozlatova, osolíme a opepříme. Přilijeme víno, povaříme asi 5 minut, přidáme hroznové víno, smetanu, provaříme, zahustíme jíškou a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem, posypeme kerblíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.