Gnocchi se sugem z červené řepy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě.
  • 2
    Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly.
  • 3
    Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga.
  • 4
    Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.