Gnocchi se sugem z červené řepy
40 min.
Ingredience
- 600gramůBramborové noky
- 600gramůČervená řepa
- 2kusyŠalotka
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůPažitka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
17 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme sugo (omáčku). Oloupanou šalotku a česnek jemně nasekáme, červenou řepu po oloupání naopak nakrájíme na menší kostky. Vše společně podusíme na olivovém oleji. Do předem připraveného zeleninového vývaru zamícháme zakysanou smetanu a tuto směs pak přelijeme na pánev. Sugo vaříme asi 10 minut při nižší teplotě.
- 2Přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém hrnci, vhodíme gnocchi, které vaříme 2-3- minuty. Čekáme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, následně slijeme za použití síta a necháme na něm krátce okapat. Pokud možno hotové gnocchi uložíme na teplé místo, aby nevychladly.
- 3Zeleninu důkladně rozmixujeme tyčovými mixerem, osolíme a opepříme. Pažitku po umytí drobně nakrájíme a zamícháme do suga.
- 4Na nahřáté talíře podáme gnocchi a zalijeme sugem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.