Gnocchi ve směsi s hřiby a srdcovkami
60 min.
Ingredience
- Na noky
- 500gramůBrambory
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůSůl hrubozrnná
- 1špetkaMuškátový oříšek
- Na omáčku
- 1kusChilli paprička
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůMušle srdcovky
- 1kusAnčovička - filety
- 100mililitrůVíno bílé
- 3kusyHříbky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 50mililitrůOlej česnekový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce omyjeme. Plech na pečení vysypeme hrubou mořskou solí a na ni rozložíme neloupané syrové brambory. Vložíme plech do trouby a brambory upečeme. Sůl používáme při pečení kvůli tomu, že dobře vytáhne přebytečnou vodu. Pak hotové upečené brambory oloupeme a propasírujeme přes hrubé síto. Protlačenou bramborovou hmotu lehce osolíme, rozklepneme vejce, bílek odložíme a žloutek přidáme ke hmotě. Na struhadle nastrouháme najemno muškátový oříšek a přidáme ho ke směsi. Dále k bramborové hmotě přisypeme mouku. Vypracujeme ze všeho tuhé těsto, které rozporcujeme na stejné kousky. Z každého kousku vytvoříme váleček, který šikmo nasekáme na menší kousky. Vyrobené noky vkládáme do osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch, potom jsou hotové.
- 2Omyté hříbky rozkrájíme na větší kousky. Připravíme pánev, na kterou vlijeme olivový olej a přidáme česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu.
- 3Dále přidáváme na pánev polovinu chilli papričky, kterou rozporcujeme na kolečka a odstraníme z ní semínka a naporcovanou ančovičku. Počkáme, než vše na pánvi zpění a pak přisypeme hřiby, lehce osolíme a opepříme. Pečeme, dokud směs nezhnědne. Zalijeme bílým vínem a přidáme mušle. Přilijeme vývar a vaříme, než se mušle otevřou. Přikryjeme pokličkou asi na minutu. Pak odklopíme a ke směsi přihodíme již uvařené noky. Posypeme petrželkou a ještě chvíli na mírném plameni zahříváme. Pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.