Goánská hovězí fašírka
50 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso mleté
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKari koření
- 2hrnkyProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
736 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, smícháme s kořením, osolíme a přidáme do mletého masa.
- 2Ze směsi vytvoříme šišku, podélně v ní vymáčkneme hlubokou rýhu a do ní vložíme 3 natvrdo uvařená a oloupaná vejce. Šišku opět uzavřeme a vložíme do pekáče s olejem. Zbylé vejce rozšleháme, potřeme maso, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. V polovině pečení přidáme protlak, podlijeme a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.