Gold polévka

90 min.
Polsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek spolu s cibuli oloupeme, do misky dáme mrkev, petržel, celer oškrábeme, umyjeme, všechnu zeleninu nakrájíme na čtvrtky a přidáme do misky k cibuli a česneku.
  • 2
    Celou slepici důkladně očistíme, omyjeme, položíme ji do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme přibližně 40 minut. Potom do slepičího vývaru vložíme připravenou zeleninu kromě cibule. Cibuli nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova a vsypeme ji do vařící se polévky, přidáme celý pepř, polévku ještě povaříme tak dlouho, až bude maso měkké. Před dovařením polévku podle vlastní chutě osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 3
    Uvařenou zlatou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.