Golubce

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme olejem.
  • 3
    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 4
    V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu.
  • 5
    Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut.
  • 6
    Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit.
  • 7
    Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.