Golubce
70 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso mleté
- 250gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůKapusta hlávková
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 80gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- Na vymazání
- 2lžíceOlej rostlinný
- Na zahuštění
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme.
- 2Zapékací mísu vytřeme olejem.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 4V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu.
- 5Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut.
- 6Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit.
- 7Závitky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.