Gramigna se zeleninou a škeblemi

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukety, celer a mrkev očistíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Mrkev a celer povaříme 1 minutu v osolené vařící vodě. Spaříme a pokrájíme na proužky.
  • 2
    Oloupeme stroužky česneku rozdrtíme. Petrželku nasekáme a fenykl natrháme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme a dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, 2 lžíce oleje a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely, tekutinu z jejich vaření jemně scedíme a uschováme.
  • 3
    Nalijeme do pánve olej a osmažíme kolečka pórku. Přidáme kolečka cuket a vše smažíme, přidáme kolečka mrkve a pokrájený celer, sůl a pepř. Dusíme 6-8 minut. Přidáme vyloupané slávky, proužky rajčat, několik lžic tekutiny z vaření slávek a další minutu povaříme.
  • 4
    Těstoviny uvaříme a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a fenyklem. Podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.