Gramigna se zeleninou a škeblemi
40 min.
Ingredience
- 350gramůTěstoviny gramigna
- 200gramůCuketa
- 1kusPórek
- 200gramůRajčata
- 50gramůCeler řapíkatý
- 60gramůPetržel - nať
- 800gramůMušle slávky
- 20gramůFenykl obecný
- 200gramůMrkev kořen
- 100mililitrůVíno bílé
- 75mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 3litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cukety, celer a mrkev očistíme. Pórek pokrájíme na kolečka. Mrkev a celer povaříme 1 minutu v osolené vařící vodě. Spaříme a pokrájíme na proužky.
- 2Oloupeme stroužky česneku rozdrtíme. Petrželku nasekáme a fenykl natrháme na kousky. Oškrábeme slávky, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, scedíme a dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, bílé víno, 2 lžíce oleje a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a slávky, které se neotevřely, tekutinu z jejich vaření jemně scedíme a uschováme.
- 3Nalijeme do pánve olej a osmažíme kolečka pórku. Přidáme kolečka cuket a vše smažíme, přidáme kolečka mrkve a pokrájený celer, sůl a pepř. Dusíme 6-8 minut. Přidáme vyloupané slávky, proužky rajčat, několik lžic tekutiny z vaření slávek a další minutu povaříme.
- 4Těstoviny uvaříme a promícháme s připravenou omáčkou. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a fenyklem. Podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.