Gratin z brambor se šalvějí

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Část urovnáme na dno pekáčku vymazaného trochou másla.
  • 2
    Smetanu rozšleháme s muškátem a nasekanými lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Částí smetany zalijeme brambory v pekáčku, poklademe další vrstvou brambor a znovu zalijeme smetanou. Postup opakujeme do spotřebování brambor a smetany. Povrch poklademe vločkami másla.
  • 3
    Pekáček přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 1 hodinu, hotové brambory se mají téměř rozpadat.
  • 4
    Podáváme k pečeným masům nebo ke studené vařené šunce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.