Gratin z kořenové zeleniny

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
802 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pastinák, brambory a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme ve vrstvách do máslem vymazaného pekáčku. V každé vrstvě se musejí plátky mírně překrývat.
  • 2
    Zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s mlékem, rozmělněným česnekem, špetkou soli, pepře a muškátu. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 3
    Gratin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka a dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.