Gratin z kořenové zeleniny
80 min.

Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPastinák
- 200gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 150mililitrůMléko polotučné
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
802 mg
Postup přípravy
- 1Pastinák, brambory a celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a urovnáme ve vrstvách do máslem vymazaného pekáčku. V každé vrstvě se musejí plátky mírně překrývat.
- 2Zeleninu zalijeme smetanou rozšlehanou s mlékem, rozmělněným česnekem, špetkou soli, pepře a muškátu. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 3Gratin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka a dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.