Gratinovaná čekanka po bruselsku

55 min.
Belgie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
350 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit.
  • 2
    Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • 3
    Na másle osmahneme mouku dozlatova, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme muškátem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr.
  • 4
    Omáčkou zalijeme připravené závitky a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a dílkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.