Gratinovaná čekanka po bruselsku
55 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 4kusyČekanka
- 200gramůŠunka dušená
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSýr Gouda 45%
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit.
- 2Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 3Na másle osmahneme mouku dozlatova, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme muškátem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr.
- 4Omáčkou zalijeme připravené závitky a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.