Gratinovaná cibule
40 min.
Ingredience
- 6kusůCibule
- 1lžíceStrouhanka
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 lžících másla ji necháme zesklovatět.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme připravenou cibuli.
- 3Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
- 4Omáčku přilijeme k cibuli a pokrm zapečeme v rozpálené troubě dozlatova.
- 5Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.