Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
  • 2
    V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
  • 3
    Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
  • 4
    Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
  • 5
    Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.