Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí
50 min.
Ingredience
- 800gramůPetržel kořen
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceSýr Parmezán
- 4lžičkyHořčice
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.
- 2V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.
- 3Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.
- 4Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.
- 5Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.