Gratinovaná treska s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Krátce zapečeme v troubě.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme do odpaření tekutiny. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. Směsí potřeme porce tresky.
- 3Nastrouhaný sýr a rozkvedlané žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova.
- 4Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.