Gratinovaná treska s rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem. Krátce zapečeme v troubě.
  • 2
    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme do odpaření tekutiny. Přisypeme nasekanou petrželku a bazalku. Směsí potřeme porce tresky.
  • 3
    Nastrouhaný sýr a rozkvedlané žloutky smícháme se smetanou a nalijeme na rybu. Pokrm zapečeme pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova.
  • 4
    Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.