Gratinované brambory s čedarem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
107 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a posolíme. Plech lehce vymastíme a brambory na něj rozložíme, pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.
  • 2
    Plech s brambory vyjmeme, necháme vychladnout, vnitřky brambor vydlabeme lžící a vydlabanou hmotu vložíme do připravené misky. Do misky k bramborové hmotě přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a vše promícháme.
  • 3
    Takto připravenou bramborovou směsí plníme vydlabané brambory, klademe je na plech, posypeme nastrouhaným čedarem a dáme péct znova do trouby. Pečeme ještě dalších 35 minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.