Gratinované brambory s čedarem
90 min.
Ingredience
- 10kusůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 55gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Čedar
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
107 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a posolíme. Plech lehce vymastíme a brambory na něj rozložíme, pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.
- 2Plech s brambory vyjmeme, necháme vychladnout, vnitřky brambor vydlabeme lžící a vydlabanou hmotu vložíme do připravené misky. Do misky k bramborové hmotě přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a vše promícháme.
- 3Takto připravenou bramborovou směsí plníme vydlabané brambory, klademe je na plech, posypeme nastrouhaným čedarem a dáme péct znova do trouby. Pečeme ještě dalších 35 minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.