Gratinované brambory s česnekem a ementálem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 600mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkyKmín drcený
- 3špetkySůl
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Ve smetaně rozšleháme česnek utřený se solí, sušenou petrželovou nať a kmín. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme částí smetany, poklademe další vrstvou brambor a poslední vrstvu přelijeme zbylou smetanou a zasypeme ustrouhaným sýrem.
- 2Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.