Gratinované brambory s česnekem a ementálem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
35 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Ve smetaně rozšleháme česnek utřený se solí, sušenou petrželovou nať a kmín. Pekáč vytřeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, zalijeme částí smetany, poklademe další vrstvou brambor a poslední vrstvu přelijeme zbylou smetanou a zasypeme ustrouhaným sýrem.
  • 2
    Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud sýr nezezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.