Gratinované brambory s houbami
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3lžíceVíno bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Poté uvaříme doměkka ve směsi mléka a bílého vína, kterou jsme opepřili a osolili.
- 2Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme trochu másla, přimícháme k němu prolisovaný česnek a za občasného míchání v něm orestujeme do změknutí nakrájené houby. Houby i se šťávou přimícháme do hrnce k uvařeným bramborám a vše přendáme do máslem vymazané zapékací mísy.
- 4Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 40 minut, nebo dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.