Gratinované brambory s parmezánem
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2kusyCibule
- 2hrstiPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSýr Parmezán
- 250gramůJogurt bílý
- 250gramůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.
- 2Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.