Gratinované brambory s romadúrem
45 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramBrambory
- 300gramůSýr Romadur 40%
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
133 mg
Postup přípravy
- 1Pečící formu vymažeme máslem. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme je mírně přes sebe na dno vymazané formy. Na brambory naskládáme na tenké plátky nakrájený romadúr, opět brambory. V procesu skládání pokračujeme až do skončení surovin.
- 2Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátem, rozklepneme vejce. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Smetanovou směsí přelijeme brambory a sýr.
- 3Vložíme do trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 30 minut.
- 4Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.