Gratinované brambory s romadúrem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
50 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečící formu vymažeme máslem. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Naskládáme je mírně přes sebe na dno vymazané formy. Na brambory naskládáme na tenké plátky nakrájený romadúr, opět brambory. V procesu skládání pokračujeme až do skončení surovin.
  • 2
    Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátem, rozklepneme vejce. Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželovou nať a nasekaný kopr. Smetanovou směsí přelijeme brambory a sýr.
  • 3
    Vložíme do trouby a při 220 stupních Celsia pečeme 30 minut.
  • 4
    Po upečení nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.