Gratinované brambory s tykví

95 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a poklademe vrstvou tykve (také nakrájené na plátky). Tento postup opakujeme až do spotřebování všech ingrediencí. Zalijeme smetanou s česnekem, přikryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
  • 2
    Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a zvýšíme teplotu na 190 °C a pečeme dalších 15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.