Gratinované brambory s tykví
95 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 700gramůTykev
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 3špetkyTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno vyskládáme vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a poklademe vrstvou tykve (také nakrájené na plátky). Tento postup opakujeme až do spotřebování všech ingrediencí. Zalijeme smetanou s česnekem, přikryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.
- 2Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a zvýšíme teplotu na 190 °C a pečeme dalších 15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.