Gratinované brambory se sýrem gruyére

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací misku lehce vymažeme máslem. Smícháme oba druhy smetany s drceným česnekem.
  • 2
    Brambory nakrájíme na jemné plátky (nejlépe krouhačem v robotu).
  • 3
    Plátky brambor vyskládáme do zapékací misky a posypeme sýrem.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 160 °C a pečeme 1 1/2 hodiny, nebo až je kůrka zlatohnědá. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.