Gratinované brambory se sýrem gruyére
120 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 15gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 125gramůSýr Gruyére
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
83 mg
Postup přípravy
- 1Zapékací misku lehce vymažeme máslem. Smícháme oba druhy smetany s drceným česnekem.
- 2Brambory nakrájíme na jemné plátky (nejlépe krouhačem v robotu).
- 3Plátky brambor vyskládáme do zapékací misky a posypeme sýrem.
- 4Předehřejeme troubu na 160 °C a pečeme 1 1/2 hodiny, nebo až je kůrka zlatohnědá. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.