Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 150gramůŠpenát mražený
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůCannelloni
- 50gramůSýr Parmezán
- Rajská omáčka
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 50gramůŠunka parmská
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 380mililitrůHovězí vývar základní
- 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Náplň: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme špenát a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Pánev odstavíme a špenátovou směs odložíme stranou do misky.
- 2Mleté jehněčí maso orestujeme na pánvi na oleji. Poté maso přidáme ke špenátové směsi, posypeme nastrouhaným ementálem, přidáme smetanu a vejce. Směs dochutíme oreganem, solí, pepřem a důkladně promícháme.
- 3Připravíme cannelloni a do každého válečku dáme trošku náplně.
- 4Rajská omáčka: Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme na kostičky nakrájenou parmskou šunku, přidáme cibuli, česnek a za občasného míchání necháme zesklovatět. Parmskou šunku zaprášíme moukou a restujeme ještě 1 minutu.
- 5Přidáme rajčatový protlak, dochutíme bazalkou, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme masový vývar a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 10 minut.
- 6Do vymazané zapékací misky nalijeme trošku rajčatové omáčky. Na ni položíme naplněné cannelloni a přelijeme zbývající omáčkou.
- 7Posypeme nastrouhaným parmazánem, poklademe plátky másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme 30 minut.
- 8Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.