Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Náplň: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme špenát a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Pánev odstavíme a špenátovou směs odložíme stranou do misky.
  • 2
    Mleté jehněčí maso orestujeme na pánvi na oleji. Poté maso přidáme ke špenátové směsi, posypeme nastrouhaným ementálem, přidáme smetanu a vejce. Směs dochutíme oreganem, solí, pepřem a důkladně promícháme.
  • 3
    Připravíme cannelloni a do každého válečku dáme trošku náplně.
  • 4
    Rajská omáčka: Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme na kostičky nakrájenou parmskou šunku, přidáme cibuli, česnek a za občasného míchání necháme zesklovatět. Parmskou šunku zaprášíme moukou a restujeme ještě 1 minutu.
  • 5
    Přidáme rajčatový protlak, dochutíme bazalkou, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme masový vývar a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 10 minut.
  • 6
    Do vymazané zapékací misky nalijeme trošku rajčatové omáčky. Na ni položíme naplněné cannelloni a přelijeme zbývající omáčkou.
  • 7
    Posypeme nastrouhaným parmazánem, poklademe plátky másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme 30 minut.
  • 8
    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.