Gratinované hovězí maso se žampiony

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
74 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní hovězí maso po umytí nakrájíme na tenké proužky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme na mírném ohni 25 minut.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, vložíme houby, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem. Na mírném ohni povaříme přibližně 20 minut.
  • 3
    Masovou a slaninovou směs smícháme spolu. Přilijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Vše přeložíme do máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 15 minut.
  • 5
    Po upečení jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.