Gratinované hovězí maso se žampiony
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2decilitryVíno bílé
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 70mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
74 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso po umytí nakrájíme na tenké proužky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme na mírném ohni 25 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, vložíme houby, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem. Na mírném ohni povaříme přibližně 20 minut.
- 3Masovou a slaninovou směs smícháme spolu. Přilijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Vše přeložíme do máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem.
- 4Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 15 minut.
- 5Po upečení jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.