Gratinované králičí závitky
85 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůAnglická slanina
- 4lžíceSýr Parmezán
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 800gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaEstragon
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
59 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
731 mg
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle.
- 2Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené špenátové listy, na porce masa. Okořeníme estragonem a nasekanou petrželkou, posypeme posekanou cibulí, česnekem a nastrouhaným sýrem. Zabalíme do závitků.
- 3Závitky vložíme do máslem vymazaného pekáče a krátce zapečeme v troubě.
- 4Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou, rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přidáme zbylý nastrouhaný sýr a omáčkou zalijeme závitky. Zapečeme v troubě do zlatova.
- 5Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.