Gratinované krevety se slaninou
20 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPepř cayenský
- 2lžíceBalsamico ocet
- 4kusyCibule
- 400gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krevety podél hřbetu nařízneme a odstraníme tmavé střívko. Rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout a krevety jím potřeme a posypeme je cayenským pepřem.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek překrojíme napůl. Slaninu nakrájíme na proužky.
- 3Krevety napichujeme na špízy střídavě se slaninou, cibulí a česnekem.
- 4Špízy s krevetami opékáme na grilu 5 minut z každé strany.
- 5Smícháme ocet, olej, vývar, sůl a pepř a špízy s krevetami během grilování touto směsí potíráme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.