Gratinované rybí filety
25 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
253 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Rybí filety osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a česnekem.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pečící plech potřeme olejem a dáme do trouby. Máslo smícháme se solí, pepřem, brandy a zeleným pepřem.
- 3Porce ryby rozložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. Plech vyndáme, kousky ryby obrátíme, posypeme strouhankou, navrch rozdělíme máslovou směs ve vločkách a gratinujeme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.