Gratinované tortellini s cuketou
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůTěstoviny Tortellini
- 1lžičkaSůl
- 400gramůCuketa
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
- 2Omyjeme cukety, odřízneme konce stopek a pomocí struhadla na zeleninu cukety nastrouháme na středně jemné nudličky.
- 3Připravíme pánev, rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme strouhanou cuketu a přibližně 5 minut na silném ohni smažíme. Oloupeme česnek, pomocí lisu ho prolisujeme k cuketě. Dochutíme solí.
- 4Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Dno mísy poklademe cuketou, na ni rozložíme vařené tortellini.
- 5Nastrouháme Parmezán, v míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek. Směs nalijeme do mísy na cuketu a těstoviny. Vše vložíme do střední části trouby, gratinujeme 15 minut. Když se vrchní vrstva zbarví do zlatova, těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.