Gratinované tortellini s cuketou

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
  • 2
    Omyjeme cukety, odřízneme konce stopek a pomocí struhadla na zeleninu cukety nastrouháme na středně jemné nudličky.
  • 3
    Připravíme pánev, rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme strouhanou cuketu a přibližně 5 minut na silném ohni smažíme. Oloupeme česnek, pomocí lisu ho prolisujeme k cuketě. Dochutíme solí.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Dno mísy poklademe cuketou, na ni rozložíme vařené tortellini.
  • 5
    Nastrouháme Parmezán, v míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek. Směs nalijeme do mísy na cuketu a těstoviny. Vše vložíme do střední části trouby, gratinujeme 15 minut. Když se vrchní vrstva zbarví do zlatova, těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.